Biyografi

Önay Alpago Kimdir? Aslen Nereli ve Kaç Yaşında? Şu Anda Ne İş Yapıyor?

Önay Alpago kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında, şu anda ne iş yapıyor? Daha önceki yazılarımızda çeşitli meslek grupların yüzlerce kişinin hayat hikayesini burada sizlerle paylaşmıştık. Bu yazımızda ise kısaca ”Önay Alpago”dan söz edeceğiz.

Alpay Alpago Kimdir?

  • Türk siyasetçi

1947 senesinde Karadeniz Ereğlisi’nde dünyaya gelen Önay Alpago, 1969 senesinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Mezun olduktan sonra Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) bünyesinde siyaset yapmaya başlayan Alpago, partinin Karadeniz Ereğlisi İlçe Başkanlığını yapmıştır. Ayrıca Parti Meclisi ve MYK üyeliğine seçilen ve Sosyal Demokrat Halkçı Parti’nin genel başkan yardımcılığı görevinde de bulunan Önay Alpago, daha sonra Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine seçildi.

SHP ve CHP’nin birleşmesinden sonra 2008 senesinde Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyeliğine seçilmiştir. Bu görevine 2010 yılına kadar devam etmiştir. 18 Aralık 2010 tarihinde gerçekleştirilen CHP kurultayın yeninden Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu kontenjanından faydalanarak Parti Meclisi üyeliğine seçilmiştir. Öte yandan 2010 senesi sonu itibariyle İstanbul Barosu tarafından Türkiye Barolar Birliği delegeliğine seçilmiştir.

Özel Hayatı

Türk siyasetinde uzun yıllar aktif olarak görev yapan ve siyasi kariyeri boyunca bakanlık, genel başkanlığı görevinde bulunan Önay Alpago, evli ve iki çocuk annesidir. Şeref adında oğlu vardır.

Sakallı Erkeklere Yaptığı Çağrı

Önay Alpago, sakallı erkeklere yaptığı çağrıyla bir dönem gündeme gelmişti. Alpago, sakallı erkeklere traş olma çağrısı yapmış, sakalın uygar bir görünümden uzak olduğunu belirterek şu ifadeleri kaydetmişti:

“Tüm sakallı erkeklere çağrımdır. Lütfen traş olun artık. Her taraf terörist gibi gezen aynı model adamla doldu. Tüm dünya uygar görünüme koşarken, biz neden toplum olarak Arap-Ortadoğulu görünümüne büründürülüyoruz? Bu toplumsal bir harekete dönüşsün istiyorum..”

Önay Alpago, özellikle düzgün diksiyonu ve hitabeti ile taraflı tarafsız pek çok kişinin ilgisini çekmiş, takdirini toplamıştır. Tartışma programlarında kullandığı üslup ve tavırları ise bir siyasetçi için çok özel bir donanım.

Twitter Adresi

Önay Alpago’nun resmi Twitter hesabına aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Önay Alpago ile İlgili Aramalar

Google’da Önay Alpago hakkında arama yapan kullanıcılar aynı zamanda şunları da aradı; önay alpago yıldırım alpago, önay alpago ermeni mi, önay alpago babası kimdir, önay alpago aslen nereli, önay alpago kimdir nerelidir, önay alpago dyp, önay alpago ne zaman bakanlık yaptı, önay alpago twitter

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sponsorlu Bağlantılar: R10 Blog - Sorum Var - evden eve nakliyat - Hedera Güncel - Takipçi Satın Al - istanbul evden eve nakliyat - TikTok beğeni hilesi - Rfid etiket - saç ekimi