Ekonomi

Senet Doldurma Malen Ne Demek?

Senet doldurma malen ne demek? sorusu oldukça merak edilen sorulardandır. Öncelikli olarak  Senet, kişiler ya da kurumlar içinde gerçekleşen ve hem mali aynı zamanda hukuki yaptırımı olan bir tür değerli evrak olarak bilinmektedir. Bir tarafa hak tanırken bir tarafa borç yükümlülüğü tanımaktadır. Yazı ile senet ücretinin yazılması mutlaka evrakta  gerekmektedir. Senet düzenlenirken ibareler yer alır. Bunlardan çok sorulan Senet doldurma malen ne demek? sorusu akıllara gelmektedir.

Bu soruya yanıt olarak senedin ne amaçla düzenlendiğini yayınlayan alandır. Senet para karşılığı mı yoksa mal karşılığında mı düzenlendi, bu şeklinde durumları belirtmek amacıyla doldurulan alandır. Buraya mal karşılığında olarak düzen yapıldıysa malen yazılır. Fakat nakit karşılığında düzenlenme yapıldı ise nakden yazısı yazılması gerekmektedir. Kısaca  Senet doldurma malen ne demek? mal karşılığı düzenlenen evrak yanıtını verebiliriz.

Senet Doldururken Neler Yazılır?

Aynı zamanda senet doldururken ek olarak şu bilgiler de yer alır;

Borçlu: Borcu ödemekle mükellef ferdin ismi ve soyadı yazılır. Düzenleme Yeri ve Tarihi: Doldurulması mühim olan kısımlardan biridir. Eğer yer olarak adres beyan etmezseniz, borçlunun adresi geçerli sayılmaktadır. Eğer borçlu adresinde tertip yeri bulunmuyorsa senet niteliğini kaybeder. İmza: Senedin geçerli olabilmesi için imza alanında kesinlikle borçlunun imzası olmalıdır. Genelde iki imza atma mecbur şeklinde görünse de tek imza ehil olacaktır. Resmi kuruluşlarda atılan çift imza sebebiyle firma yetkilisine mesuliyet doğabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.