Avukatlık Ücreti Ödenmezse Ne Olur?

Her bir vatandaş, bir gün muhakkak adli ya da idari mercilere uğrar. Bunun sebepleri çok çeşitli olabilir ancak savunmaya geçildiği andan itibaren avukatlık makamından destek alınması gerekecek.

Türk yargı sisteminde adalet mekanizması 3 koldan ilerler.  Birincisi iddia makamı olan savcılık,  ikincisi karar mercii olan hakim yani yargıç, üçüncüsü ise iddia makamına karşı savunmaya geçecek olan kişi, mağdur, davacı ya da davalı sıfatı ile mahkemeye başvuran kişinin savunmasını yapacak avukat.

Avukatlık ücreti belirli kurallara göre düzenlenir ve avukattan yardım almak isteyen gerçek ya da tüzel kişilerin, avukatlık ücretini ödemesi gerekir.

Avukata Ödenmesi Gereken Ücret, Ödenmediği Takdirde Ne Olur?

Anlaşmaya göre avukata peşin bir şekilde ödemesi gereken ücret ödenmediği takdirde, avukat işe başlamakla yükümlü değildir. Bu nedenle meydana gelebilecek her türlü sorumluluk artık iş sahibinindir. Yazılı sözleşmedeki diğer ödeme koşullarını yerine getirilmemesinden kaynaklı avukat, işi takip etmek ve neticesini elde etmekten mahrum kalırsa, sorumluluk açısından yine aynı hüküm uygulanır. (1136 sayılı avukatlık kanunu 174. Maddenin 3. Bendi)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.