Barbunya Gluten İçerir mi?

Bakliyat çeşitleri tahıl ürünleriyle benzetildiğinden dolayı genellikle çölyak hastalarının fazlasıyla çekindiği besin türlerindendir. Ancak barbunya gluten içermez. Peki bu ürünün gluten içermemesi sindirim sisteminiz için faydalı olacağı anlamına gelir mi? Bu tartışılır bir konu olacaktır.

Her makalemizde yaptığımız gibi bu yazımızda yapacağımız uyarı ise hazır olarak konservelerde satılan barbunya pilaki hakkında olacaktır. Bu ürünler birçok katkı maddesi ihtiva ettiğinden dolayı gluten içerebilir. Ürünü tüketmeden önce etiketini çok dikkatli bir şekilde okumanızı tavsiye ederiz. Geleneksel, ev yapımı barbunya yemeklerine katılan maddelerde de genellikle gluten içeren öğeler bulunmamaktadır. Ev yapımı yemekler yapan ve güvendiğiniz yerlerde de tüketmeniz mümkün olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.