Boza Gluten İçerir mi?

Çölyak hastaları için oluşturduğumuz rehberde en çok dikkat edilmesi gereken yazımız sanırım bu olacak. Boza genellikle gluten içermez. Ancak her makalede bahsettiğimiz başka gıdalarla karıştırılması veya birlikte tüketilmesine gerek olmaksızın yapılışı sebebiyle gluten içerebilen bozalar vardır. Bu ayrımı sağlıklı bir şekilde yapabilmeniz için içerisindeki tahıl türüne dikkat etmeniz gerekiyor. Genellikle darı irmiğinden üretilen bozalar gluten içermezken diğer tüm tahıl türleri sizler için son derece zararlı olacaktır. Ayrıca boza sağlıklı bir besin gibi görünse de gaz ve şişkinlik rahatsızlığından kaçınan insanlar için de zararlı olacaktır. Gluten olmasa da boza şişkinlik yapar.

Vefa Boza Gluten İçerir mi?

Ülkemizde diğer içecekler gibi bozanın çok çeşitli markası bulunmadığından sanırım bu soruya cevap vermemiz çoğu kişi için yeterli olacaktır. İnternet sitelerinde yer alan bilgiye göre; vefa boza gluten içermez. Bu noktada gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Ancak yukarıda bahsettiğimiz şişkinlik şikayetini bu markanın ürünlerinde de yaşama ihtimaliniz bulunmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.