Reçel Gluten İçerir mi?

Reçel eski bir gelenek olarak sayılır mı? tartışılır, yıllardır kahvaltı sofralarımızın başında bulunmaktadır. Çölyak rahatsızlığı bulunan ve glutene karşı aşırı hassasiyet durumu olan kişiler için de güzel bir lezzet olabilir gibi görünüyor. Reçel gluten içermez. Ancak reçelin de tıpki önceki makalede bahsettiğimiz turşu konusu gibi onlarca farklı çeşidi bulunduğundan dolayı nadiren de olsa hazır olarak aldığınız ürünlerde gluten içeren türlere denk gelebilirsiniz. Bu sebepten dolayı yiyeceğin etiketini dikkatlice okumaya dikkat etmelisiniz.

Sağlıklı yaşam amacıyla gluten içeriğinden uzak duran kişiler haber güzel olsa da reçelden yine de uzak dursa iyi olur. Meyvelerden yapılan masun bir yiyecek gibi görünmesi sizi kesinlikle aldatmamalı. Reçel, çok yoğun miktarlarda şeker içermektedir. Bundan uzak durmanız kilo almanızı engelleyerek sağlıklı yaşamanıza yardımcı olacaktır. Glutenden kaçayım derken şeker tuzağına düşmemek için buna benzer diğer makalelerimize de göz atabilirsiniz. Sitemizde bu konuda oldukça geniş bir kaynak bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.