Çörek Otu Gluten İçerir mi?

Tüm tahıl grupları teknik olarak gluten içermektedir. Ancak çörek otu diğer tahıllardan farklı familyadan geldiğinden dolayı gluten içermez. Gönül rahatlığıyla yiyeceklerinizde tüketebilirsiniz. Ayrıca sağlıklı yaşamın bir parçası olarak diyet planınıza eklemenizde de bir sakınca olmayacaktır. Bu konu hakkında araştırma yaparken ise çölyak hastalığına karşı ilginç bir iddia bulduk. Çörek otu ve çörek otu yağının gluten intoleransı olan hastalara iyi geldiği. Bu konu tartışmalı olduğundan ve tıp dünyasında net bir araştırma bulunmadığından dolayı net bir şey söylemek zor görünüyor. Ancak ürünün kendisini her gün de olsa kahvaltılarınızda kullanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:  Sarı Kantaron Yağı İçilir mi?

Ancak bu çörek otunun herkes için zararlı, çölyak hastaları için ise son derece zararlı olan bir kullanım alanı biliyoruz. Hamur işi gıdaların hepsi. Biliyorsunuz ki genellikle poğaça, çörek ve böreklerin üzerine serpilerek lezzet ve görüntü katması amaçlanır. Ancak böyle bir alanda kullanıldığı takdirde çölyak hastaları ve sağlıklı yaşam hedeflemek amacıyla kilosuna dikkat eden herkes uzak durmalı ve ömrü boyunca tüketmemelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

nişan elbisesi