Teknoloji

Elektrik Mühendisliği Nedir? Elektrik Mühendisi Kendini Nasıl Geliştirir?

Elektrik Mühendisliği, enerji devrelerinin incelenmesi ve projeksiyonuna adanmış bir alandır – bu da onu birçok yönden Elektronik Mühendisliğine benzer kılar. Bununla birlikte, bir elektrik mühendisi esasen kendini elektrik ağlarına, devrelerine ve elektrik üretim sistemlerine adamıştır.

Elektrik Üretiminde Elektrik Mühendisi 

Elektrik mühendisliği profesyonellerine en çok ihtiyaç duyulan yerler hidroelektrik, rüzgar ve güneş santralleridir. Bunlarda, elektrik mühendisi endüstriyel tesislerin detaylandırılmasından ve enerji üretiminden sorumludur. Elektrik üretimi alanında, faaliyetleri ağırlıklı olarak enerji yakalamaya yönelik depolama sistemleri, dağıtım ağları, türbinler ve cihazların oluşturulmasına odaklanmaktadır. Ek olarak, elektrik mühendisinin işi trafo merkezlerine ve evlere elektrik enerjisinin ayarlanması ve tedarikinden sorumlu elektrik şirketlerine kadar uzanabilir. Genel olarak, bu bir elektrik mühendisi için en ünlü ve geleneksel alanlardan biridir, ancak tek alan değildir. Hemen daha fazlasını görün.

Otomasyondaki Elektrik Mühendisi 

Öncelikle otomasyon alanının tam olarak ne olduğunu açıklamak gerekiyor. Bu sektör, ister otomatik ister robotik olsun, endüstriler için sistemler oluşturmaktan ve geliştirmekten sorumludur.

Elektrik mühendisi, en basit bileşenlerden en karmaşık yapılara kadar bu cihazların çalışmasına izin veren elektrik sistemleri inşa etme sürecini gerçekleştirdiği için bu alan için temeldir.

Fabrikalara ve endüstrilere ek olarak, bu uzman otomasyon şirketleri tarafından şunlarla ilgilenmek için işe alınabilir:

• endüstriyel bir kurulum için ideal miktarda enerji sağlamak;

• veya üretimde sorun yaşamamak için makinelerin ve cihazların önleyici bakımı.

Elektronikte Elektrik Mühendisi

Elektronik mühendisi gibi, elektrik de bu ekipmanınçalışmasını garanti eden elektronik bileşenlerin ve belirli donanımların oluşturulması ve bakımından sorumlu olan ana unsurlardan biridir.

Telefon operatörleri, ev aletleri şirketleri ve endüstriler gibi en yaygın alanlara ek olarak, elektrik mühendisi diğer mühendislik şirketleri ve çeşitli meslekler tarafından kullanılan ölçüm cihazlarının oluşturulmasında rol oynayabilir.

Elektrik Mühendisi Kendini Nasıl Geliştirir?

Pratik deneyim kazanmak, alanınızda kendinizi geliştirmenin nihai yoludur. Ek olarak, pratik kariyerinizde size yardımcı olacak elektrik mühendisliği yazılımlarına sahip olun.

Elektrik mühendisliği, en hızlı gelişen ve son derece rekabetçi mühendislik alanlarından biridir, bu nedenle sürekli güncel olmanız gerekir. Elektrik ve otomasyon sektöründe güncel haber ve teknik konuları takip etmek için www.elektrikde.com sitesini takip edebilirsiniz. Bu alanda gerçekten mesleki bilgiler veren kaliteli bir web sitesidir.

Elektrik Mühendisliği Yazılımları  

Elektrik Mühendisliği gibi teknolojileri her zaman ele alan bir kursta, yazılım, proje geliştirme için yaygın olarak kullanılmaktadır. Bazılarını tanımanız için, Elektrik Mühendisliği’nin hem öğrencisine hem de profesyoneline yardımcı olacak 4 program listeleyeceğim:

Matlab : Farklı amaçlar için uygulanabilen geliştirme yazılımı. Blok dilin (Simulink) yanı sıra mühendislik alanındaki çeşitli problemlerin C / C ++ ‘dan farklı olarak kendi dilini kullanarak çözülmesine, analiz edilmesine ve simüle edilmesine imkan veren arayüzlersunar. 

ANAREDE: Elektrik Güç Sistemlerinin analizlerini kalıcı olarak gerçekleştirir. Gerilim güvenliği analizine ek olarak güç akış programlarını, şebeke eşdeğerlerini, acil durum analizini ve gerilim ve akış hassasiyetini toplar.  

Multisim : dijital, analog ve güç elektroniği öğretmek ve araştırmak için bir devre tasarım yazılımıdır. 
Proteus: elektronik devrelerin simülasyonuna yardımcı olacak program. Sanal şemaları kurabileceğiniz ve testler yapabileceğiniz, hangi tür bileşenlerin kullanılması gerektiğini bilmek ve bu şekilde çalışırlarsa gerçek devrenin montajını kolaylaştıran araçlara sahiptir!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.