Kinoa Gluten İçerir mi?

Kinoa tahıl türü yiyeceklere çok benzediğinden dolayı gluten içeriği olduğu düşünülmektedir. Ancak tahmin ettiğinizin aksine kinoa gluten içermez. İçerisinde bulunduğu özel familya yapısı buğdaygillerden tamamen farklıdır. Bu sebepten dolayı çölyak hastaları gönül rahatlığıyla kinoa tüketebilmektedir.

Son birkaç yılda ara ara popüler olan bu yiyecek diyetlerde öğün olarak kullanılabilir. Ayrıca yüksek proteinli beslenme hedefleyen sporcular için de oldukça faydalı olacağı kesin. Ancak şişirildiği kadar özel bir etkisi de olmadığını belirtmek isteriz. Bir şey popüler oldu diye kase kase tüketmek zaten baştan başa mantıksız bir hareket olacaktır. Tüm sağlıklı gıdalardan dengeli ve mümkün olduğunca çeşitli beslenme şekli sizin için en doğru yol olacaktır. Bu kural kinoa için de geçerlidir. Biraz yermiş olsak da bu yiyeceğe haksızlık etmemek gerekir. En azından diyet öğünlerinde belirli dönemlerde ara öğün veya kahvaltı öğünü olmayı hak edecek kadar faydalı etkisi bulunmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.