Zeytin Gluten İçerir mi?

Gluten hassasiyeti bulunan kişilerde vücudun alerjik bir reaksiyon göstermesi sonucunda yorgunluktan, kabızlığa onlarca farklı ve intoleransı yüksek kişilerde daha ciddi sağlık problemlerine yol açtığını biliyoruz. Bunların dışında sağlıklı bir diyet programı izlemek için vücudunuzda mümkün olduğunca gluten içeren besinlerden kaçınmanız gerektiğini de özellikle son yıllarda tıp dünyası ortak bir görüş ile belirtmektedir. Bu duyarlılığınızın yeni olduğunu öğrendiyseniz ve tüketeceğiniz gıdanın gluten içerip içermediğini merak ediyorsanız sitemizin arama kısmını kullanınız. Çok geniş bir rehber halinde tüm gıdaları didikleyeceğiz. Bu makalemizde ise hızlıca zeytin ve gluten ilişkisinden bahsedelim.

Zeytin gluten içermez. Bununla beraber zeytin ezmesi, zeytinyağı gibi türev ürünlerin hepsini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Burada hiçbir sakınca yoktur. Bu konuda gönlünüz rahat olduğuna göre rahatlıkla zeytin tüketebilir ve böylelikle zeytinin bilinen yüzlerce faydasından mahrum kalmadan kahvaltı sofralarınızda kullanabilirsiniz. Gluten diyetinde olan bir kişi yemeklerinde de bolca sızma ve doğal zeytinyağı kullanarak lezzetli yemekler yapabilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.