Labne Gluten İçerir mi?

Labne ürün çeşidi olarak peynirden üretilir. Sağlık açısından bakıldığında doğrudan peynir tüketmek çok daha güvenli olacaktır. Ancak çoğu labne ürünü gluten içermez. Bu ürünlerin üretimi esnasında koruyucu amaçla soya lesitini bulunuyorsa gluten içerdiğini anlayabilirsiniz.

Sağlık kategorimizde bu ürünlerin içeriği hakkında onlarca farklı bilgi verdik. Ancak bazı makalelerde net bilgi veremeyip şüpheye düştüğümüz ürünler oldu. Labne de bu ürünlerin içerisinde yer almaktadır. FDA tarafından bu ürünlerin tüketilmesi esnasında çölyak hastalarının çok dikkatli olması gerektiği konusunda uyarı gelmiştir. Ülkemizdeki markalara baktığımızda ise durum nispeten daha güvenli görünüyor. Yine de en güvenlisi ürünü almadan önce alerjen uyarılarına dikkat etmek olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.