Soya Lesitini Gluten İçerir mi?

Bu ürünü evde yaptığınız yiyeceklerden daha çok hazır gıdaların içerisinde görebilirsiniz. Soya lesitini soya yağının işlenmesi sonucunda ortaya çıkan bir maddedir ve gluten içerir. Maddenin koruyucu özelliği bulunduğundan dolayı sıklıkla kullanılmaktadır. Gıda alışverişleriniz esnasında glutenle ilgili bir ibare görmeseniz de soya lesitini gördüğünüzde uzak durmanız gereklidir.

Gluten hassasiyetiniz bulunmasa da bu ürünün sağlıklı olması birçok tartışmaya konu olmuştur. Ürünün sağlığa zararlı olduğu açık olsa da bazı araştırmacılar gıda ve içecek ürünlerinde çok az miktarda bulunduğundan dolayı güvenle tüketilebileceğini söylüyor. Bu konuda seçeneği size bırakıyoruz. Ancak gluten içermesi sebebiyle çölyak hastalarının kullanıp kullanmaması sorusu tamamen tartışmaya kapalı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.