Sağlık

Miyom Bel Ağrısı Yapar mı?

Bazı kadınlar bunu apandisitlerinin patlamış gibi hissetmesine ya da bitmeyen ağrılı bir dönem geçirmesine benzetmiştir. Bu rahatsızlık uyumayı zorlaştırabilir. Gece aniden uyanmanıza neden olabilir. Ayrıca, sahip olduğunuz daha fazla miyom daha kötü hissedebilir. Kadınlar, rahmin farklı bölgelerinde, hepsi farklı oranlarda büyüyen ve farklı sorunlara neden olan birkaç miyom olabilir. Bu, hamile kalma şanslarını etkilemeyi içerebilir. Bu yazımızda miyom neden bel ağrısı yapar konusuna da deyineceğiz!

Bu miyomlardan herhangi biri veya tümü çok büyürse – bezelye kadar küçükten küçük bir karpuz kadar büyükse – zayıflatıcı semptomlar günlük aktiviteleri tamamlamayı son derece zorlaştırabilir.

Ayrıca miyomlar o kadar yaygındır ki, yukarıda bahsedilenler gibi birkaç semptomunuz varsa, bunlara sahip olma şansınız yüksektir. Doğal olarak, böyle bir teşhis, özellikle kramp, yorgunluk, mide bulantısı, baş dönmesi ve ateş gibi daha az belirgin semptomlar yaşadıklarında kadınları hazırlıksız yakalar.

Muhtemelen bu semptomları, yaşlanmak veya hasta hissetmekle birlikte gelen genel ağrıya bağlamaktadırlar. Ancak jinekoloğa yapılan bir gezi tipik olarak aksini söyler: bu miyom ağrısıdır.

Ne yazık ki, fibroid ağrısı daha da kötüleşir ve bazıları derhal tedavi edilmezse daha karmaşık sorunlara yol açabilir.

Fibroidler (Miyom) Neden Bu Kadar Ağrılıdır?
Fibroid büyümesi hormonlara, doğum kontrol haplarına ve işlenmiş et, tuzlu yiyecekler ve yüksek yağlı süt ürünleri gibi yiyeceklere atfedilir. Kadın Sağlığı Ofisine göre, östrojen ve progesteron, hamileliğe hazırlık için her adet döngüsü sırasında uterus astarının gelişimini uyarır. Bu, fibroidlerin şişmesine neden olur.

Miyomların neden bu kadar ağrılı olduğuna gelince, bunun çeşitli nedenleri vardır:

Kan kaynaklarını aşmışlar – Fibroidlerin sınırlı bir kan kaynağı vardır ve büyüdükçe onu tüketirler. Fibroid dejenere olduğu için yukarıdaki ağrılı semptomların çoğuna neden olur.
Yer: Rahim duvarlarının içinde (intramural miyomlar) veya rahim zarının hemen altında (submukozal miyomlar) bulunan herhangi bir miyom, rahim şeklinde anormal değişikliklere neden olarak ağrı, basınç, ağır kanama ve diğer komplikasyonlara neden olabilir. Rahim dışında büyüyen miyomlar (subserozal miyomlar) genellikle mesaneye, rektuma ve diğer organlara baskı yapar. Siyatik sinirlerine oturan miyomlar da sırt ve bel ağrısına neden olabilir.
Ağırlık – Tüm miyomlar kendi başlarına ağrılı değildir. Ağırlıkları, özellikle büyüdükçe, onları iç organlara baskı yapmaya zorlar. Bu olduğunda, fibroidin ağırlığı bu bölgelerde ağrıya neden olur.
Bükülme ve enfeksiyon – Bazı miyomlar, kelimenin tam anlamıyla ince bir iplik veya sap ile uterusun içinde veya dışında asılıdır. Bunlara pedinkülat miyomlar denir. Ayrıca, bükülmeleri, kan beslemelerini kesmeleri ve ağrılı ataklara neden olmaları çok kolaydır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.