Sağlık

Nörolog Nedir? Ne İş Yapar?

Nöron kelimesinden türemiş olan nöroloji bir bilim dalıdır. Önceki  kardiyolog yazımızda anlattığımız gibi cerrahlar ve o alandaki ameliyat yapmayan doktorlar ayrılmıştır. Bu yazıda ise ‘Nörolog kime denir?‘ sorusuna genel bir cevap vermeye çalışacağız. Ameliyat yapmazlar fakat sinir hastalıklarıyla genel olarak ilgilenirler.  Aynı zamanda nörologlar beyin ile de ilgilenir.

Nörolog Olmak İçin Ne Yapmalı?

Nörolog olabilmek için öncelikle tıp fakültesini bitirmeniz ardından da tıpta uzmanlık sınavına girerek nöroloji dalında uzmanlığı kazanmanız ve 5 yıl uzmanlık tahsisi görmeniz gerekmektedir. Nöroloji zor olduğu için puanı yüksektir gibi düşünülse de çok popüler ve bu dala nazaran daha rahat bölümlere göre puanı daha düşüktür. Çünkü nörologların görevleri çok yüksek stres ve iş yükünü de beraberinde getirir.

Nörologların Görevleri:
  • Sinir sistemi ile ilgili hastalıklarda hastaya en uygun tedaviyi sunarak yaşam kalitesinin artmasına yardımcı olmak
  • Aynı zamanda nörologlar görevleri açısından sürekli beyin cerrahları ile iletişimde olup senkronize hareket ederler
Nörologların Çalışma Yerleri:
  • Özel Klinikler,
  • Hastaneler
  • Tıp merkezi ve poliklinik gibi sağlık merkezlerinde genellikle çalışmazlar. Bunun sebebi ise nöroloji alanında uzman doktorların genele göre çok daha detaylı bir alanda bulunmalarıdır.

Ülkemizin sağlık alanında genel olarak iyi konumlarda biliyoruz. Bundan kastımız sağlık hizmetleri değil tıp alanı açısından. Nöroloji alanında da başta Prof.Dr. Serap UYSAL ve Prof. Dr. Naci Karaağaç olmak üzere birçok hekimimiz mevcuttur.

Teknolojik Deli

Montaigne'e çıraklık yapıyordum, kovuldum. Biraz okuduktan sonra neden kovulduğumu anlayacaksınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.