Teknoloji

Oyun Oynamanın Faydaları

Oyun oynamak; yedisinden yetmişine kadar herkesin çok yönlü kişisel gelişimleri için faydalı bir tekniktir. Günümüzde her ne kadar oyun oynamak boşa zaman geçirmek gibi algılanıyor olsa bile durum hiç de öyle değildir. Bilimsel veriler incelendiği zaman aslında bu durumun tam tersi olduğunu gösterir. Bu yazımızda sizler için aslında oyun oynamanın bir insan üzerinde ne gibi olumlu etkileri olduğunu aktaracağız. 

https://oyunlar91.com/ oyun oyna çocukların öz benliklerini oluşturması için en uygun sitedir. Her yaş kesimine uygun oyunlar barındıran site; her zaman çocukların fayda alacağı şekilde gelişim göstermeyi tercih ediyor. O halde gelin beraber oyunlar ve çocukların etkileşimlerini inceleyelim. 

Oyunların Çocuklar Üzerindeki Faydaları 

Ebeveynler tarafından çocuklar oyun oynadıkları zaman boşa zaman geçirdikleri düşünülüyor olsa bile pek de sanıldığı gibi bir durum değildir. Her ne kadar çocuklarına oyun oyna diyen ebeveynleri görmek çok zor olsa bile oyunların çocuklar üzerinde çok farklı faydaları vardır. Bunları inceleyecek olduğumuz zaman;1. Çocukların çok yönlü gelişimlerinin temeli atılır. Sabit fikirli, tek düze giden insanlar değil çok yönlü olmalarına yardımcı olur.2. Çocukların bu süreçlerde kendilerine olan öz güvenleri artacaktır. Aslında problemleri ne adar rahatlıkla çözdüklerini görebileceklerdir. 3. Oyunlarla beraber hareket becerisinden düşünme becerisine kadar birçok alan gelişim gösterecektir.4. Çocuklar oyunları ile kendilerine küçük dünyalar oluşturacaklardır. Oyun oynadıkları zaman her şeyi daha iyi tanır, iyiyi kötüyü, güzeli çirkini, doğruyu yanlışı kendisi bulabilir. 5. Zihinsel ve dil gelişimlerinin yanı sıra görsel gelişimlerine bire bir etki edecektir. Oyundaki konuşmalar sırasında sürekli iletişim kurulacak ve kelime dağarcıkları daha iyi gelişim gösterecektir. 6. Oyunların asıl amacı doğru tercih yapıldığı zaman çocukları hayata ve geleceğe daha iyi hazırlamaktır. Hayatın aslında ne kadar kurallı olduğunu, bu konu hakkında getirdiği simülasyolar ile gösterir. 7. Çocuklar oyun sırasında paylaşmayı, üzüntüyü, sevinci, bazen kaybetmeyi bazen kazanmayı öğrenir. 

Aslına bakıldığı zaman oyunlar çocukların temelidir. Nasıl bir inşaat kurulurken ilk beton temeli atılırsa, çocukların beton temeli de oyunlarla atılır. Oyun süreçleri kesinlik ile hafife alınmamalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.