Salep Gluten İçerir mi?

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetinden bahsetmezsek olmazdı. Önceki sağlık yazılarımızda gluten içeriği merak eden yüzlerce besin hakkında çok çeşitli bilgiler vermeye çalıştık. Bu makalemizde sizlerle salep ve gluten ilişkisinden bahsedeceğiz. Vakit kaybetmeden işe koyulalım ve bu içeceği öncelikle bileşenlerine ayırarak inceleyelim.

  • Süt,
  • Salep,
  • İsteğe göre şeker

Toz halinde bulunan salep maddesi süt ile karıştırılır ve sıcak şekilde kıvama geldikten sonra servis edilir. Bu içeriklerin hiçbiri gluten içermemektedir. Gluten intoleransı bulunan kişiler rahatlıkla salep tüketebilirler. Bunun dışında eğer diyet amacıyla bu maddeden uzak duruyor iseniz, beraberinde şeker tüketmemenizin sağlığınız açısından ve kilo verme hızınızı sekteye uğratmaması açısından daha iyi olduğunu tekrar hatırlatalım.

Salep toz haliyle, tek başına da gluten içermediğinden dolayı bu madde ile birlikte yapılan diğer gıdalarda gluten bulunmaması halinde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Ancak buğday türevi bir ürünün de içerdiği bir besinde salep olsun, olmasın oradan hızlıca uzaklaşmanız sağlığınız için daha faydalı olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.