Tarhana Gluten İçerir mi?

Başka maddeler ile beraber yapılan tarhana çorbalarının gluten yani çölyak rahatsızlığına sahip olan hastalara iyi geldiğini iddia etmek yalnızca bir kelime oyunundan ibarettir. Tarhana açıkça gluten içerir. Ayrıca bu miktarın oranına baktığımızda katı bir gluten diyeti uygulayan hastaların ömrü boyunca uzak durması gereken bir yiyecek olduğunu gözler önüne sermektedir. Tarhana ile yapılan aklınıza ne gelirse bu maddelerin düşmanınız olması şarttır. Glutensiz olduğu iddia edilen tarhana da tarhana değildir. Bunun sebebi yöresi ne olursa olsun tarhana maddesinin temeli tahıldır. Bir tahıl ürününün de en çok gluten içeren besinlerden olduğu gayet açıktır.

Glutensiz Tarhana Var mı?

Yukarıda belirttiğimiz gibi bu gıdanın doğrudan glutensiz olarka üretilmesi teknik olarak mümkün değil. Ancak pirinç unu gibi benzer gıdalarla yapılan tarhana karışımları bu çorbanın hasretini çeken hastalar için ilaç olabilir. Eğer rahatsızlığınız bulunmamasına rağmen sağlıklı bir yaşam amacıyla bu araştırmayı yapıyor iseniz, küçük bir kase tarhana çorbasının kimseye zararı olmayacağını söyleyebiliriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.