Teknoloji

AR Alanı Samsung Ne Demek?

Samsung mobil cihazlarına son zamanlarda fazlasıyla dikkat göstererek beklenmeyen ve görülmemiş yenilikleri getirmeye devam ediyor. Gelecek senelerde sunulması beklenen AR Alanı, bu yeniliklerden bir tanesi olarak son yapılan güncellemede cihazlara dahil oldu. Bu konu hakkında yaptığımız araştırmalar sonucu çeşitli bilgiler elde ettik. Alt kısımda kalan paragraftan detayları kolaylıkla öğrenebilirsiniz. 

Samsung cihazlarda AR, artırılmış gerçeklik anlamına gelmektedir. Gelişen teknoloji sistemlerinde AR alanın her geçen gün büyüyor ve şirket kendi cihazlarında fazlasıyla yer veriyor. AR alanı olarak ifade edilen kavram artırılmış gerçeklik alanından bahsederek dijitalin normal dünya ile harmanlanmasını ifade etmektedir.

Son zamanlarda piyasaya çıkan bütün Samsung cihazlarda AR Alanı yer alarak devamlı olarak güncellemeler getirilmektedir. Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus modellerine gelen bu özellik, AR Emoji sistemini de kullanıcılarına sunarak büyük bir ilerleme kaydetti. Gelecek senelerde ise bu alanın metaverse dahilinde olmasının planı yapılmakta. Samsung bu konu hakkında yaptığı son açıklamada ise seçeneği kullanıcılarının istediği çeşitli özelliklere göre de geliştireceğini söyledi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.