Sağlık

Deniz Suyu Yanığa İyi Gelir mi?

Yanıklar genellikle derinin maruz kaldığı sıcaklık seviyesine göre gruplandırılmaktadır. Derecelerine göre tedavi uygulaması yapılan bu hastalık, zorunlu bir işlemdir ve ileri seviyeye geçmemesi için tıbbi desteklerle yapılır. Yanık cinslerinden biri olan güneş yanığı, güneş ışığına çok fazla maruz kalınması sonucu ortaya çıkan birinci dereceden yanık cinsidir. Güneş yanıklarına genellikle açık tenli bireyler ve cildi hassas çocuklar maruz kalmaktadırlar. Bu rahatsızlığa yakalanmamak için güneşe çıkarken mutlaka güneş engelleyici krem ya da şapka ile çıkılmalıdır. Bunun yanında halk arasında farklı alternatiflerde aranabiliyor. Özelliklerde bunlardan bir tanesi olan deniz suyunun yanığa iyi gelip gelmediği merak edilmektedir. O yüzden bugünkü yazımızda “Deniz Suyu Yanığa İyi Gelir mi?” sorusunu yanıtlayarak açıklamalar yapacağız.

Yanıklar tedavi edilmediği sürece ciltte tahriş, iltihaplanma gibi olumsuz durumlarla karşılaştırabilir. Güneş yanığı rahatsızlığında genellikle soğuk müdahalede bulunulması gerekir. Soğuk müdahalede bulunulursa geçici de olsa acı hafifler ve iltihap oluşumu önlenebilir. Soğuk müdahale dışında vücut yanıkta su kaybettiği için sıvı tüketimi büyük önem arz etmektedir. İltihap önleyici olarak Aloe Vera veya papatya tarzı bitkiler kullanılabilir. Deniz suyu ise, yanığın ilk başlarda acısını alsa da içerisinde barındırdığı yoğun tuz ve deriyi kurutma özelliğinden dolayı yanık tedavilerinde önerilmez. Bunun yerine soğuk su uygulanması daha verimli bir tedavi yöntemidir. Yani kısaca deniz suyu güneş yanığına iyi gelmez diyebiliriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sponsorlu Bağlantılar: R10 Blog - Sorum Var - evden eve nakliyat - Hedera Güncel - Takipçi Satın Al - istanbul evden eve nakliyat - TikTok beğeni hilesi - Rfid etiket - saç ekimi