Jasmin Pirinç Gluten İçerir mi?

Jasmin pirinç faydaları açısından fazlasıyla övülse de aslına bakarsanız normal pirinçten fazla bir farkı yoktur. Jasmin pirinç gluten içermez. Pirinç ürünlerinin çoğu bir katkı maddesi içermediği sürece gluten ihtiva etmemektedir. Bu sebepten dolayı gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Yüksek karbonhidrat içeriğine sahip olması nedeniyle beslenme esnasında ölçülü olmak son derece önemlidir. Aynı zamanda bu pirinç türüne kokulu pirinç de denmektedir.

Jasmin pirincin glutenli zannedilmesinin sebebi buğdaygiller familyasından olmasıdır. Bu familyada bulunan çoğu besinin yüksek miktarda gluten suçlusu olduğu doğrudur ancak pirinç türlerinin çoğu için bu durum söz konusu değildir. Sağlıklı yaşam planı olarak glutensiz beslenme araştırması yapıyorsanız pirinç tüketmeden önce bir kez daha düşünmeniz gerekebilir. Yüksek karbonhidrat içeriğinin yanında basit karbonhidrat olması sebebiyle vücutta şekeri ani olarak yükselten etkisi bulunmaktadır. Bu da jasmin pirincin daha hızlı bir şekilde yağa dönüşmesi ve bununla birlikte tekrar hızlı bir şekilde acıkmanız anlamına gelir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.