Mizah

Klasikleşen YouTube Yorumları

YouTube’ın hayatımıza girmesinden bu yana İnternet, daha da farklı bir anlama büründü. YouTube olmadan İnternetin pek bir tadı tuzu yok gibi. Her ne kadar alternatif video paylaşım platformları olda da o kırmızı logoya bir kere alışmışız. YouTube ile ilgili pek çok şey var yazılabilecek, bu sefer YouTube yorumları hakkında bir şeyler karalayalım.

YouTube’da videoların altına Google hesabı açan herkes yorum yapabilir, duygu düşünce ve isteklerini belirtebilir. Yorumlar ise çok geniş bir yelpazede çeşitlilik gösterebiliyor. Bilinçli kullanıcısından mizahşörlere; ukalasından efendisine; hiçbir şeyi beğenmeyeninden tutun gülecek, anlayacak ufak bir şey olsa dahi bulan insanlara kadar her türden insanı bu platformda bulabilirsiniz. Kullanıcı profillerine şöyle göz atalım.

Video İzleyip Aynı Zamanda Yorumları Okuyan Kişi

Video, bir şarkı ya da proje anlatımı, dizi veya filmden bir parça olabilir. Yorumları videoyu izlerken okuyan kişiler, hem sabırsız, hem de sevdiği ya da sevmediği bir videoya içindekileri en iyi ifade eden yorumu bulma peşindedir. Aşağıya doğru tüm yorumlar teker teker okunur, en güzel yorum çok like aldığından zaten tepededir.

Videoda Zaman Aralığı Paylaşan Kişi

İstisnasız kendi güldüğü ve hoşuna gittiği bir sahne veya yere herkesin gülmesini, oraya özellikle dikkat edilmesi gerektiğini belirtir. Koca videoda zaman aralığını paylaşan kişinin yorumuna gittiğinizde çoğu zaman dikkat çekici, gerçekten videonun en izlenilebilir yerine denk gelmişsinizdir.

Mükemmeliyetçi Yorumcu

Üçü bir arada

Herhangi bir sahne veya oyunculuk hatası, gereksiz ya da yanlış bir bilgi, yanlış seçilmiş fon, ton veya konsept görmesin duymasın anında bulurlar. Mesela şu yorumdaki kişi. Sen nerden gördün? Nasıl gözüne çarptı? Her konuda mükemmeliyetçi ahkamında olan bu insanların hüviyetleri YouTube’a sirayet etmiş.

İlk Yorum’cu

Allah’ım bir video taze paylaşılmış olmasın, hemen bu ilk, ikinci beş yüzüncü yorumcular yağmurdan sonra yerden biten solucan gibi türüyorlar.

Sene Bilmem Neci

“Sene 2017 hala izliyoruz. Sene 2100 olsa da hala izleyeceğiz” gibisinden yorumlarla aşağıları dolduran kimse. “Tamam şarkı, klip şahane, anlık değil ömürlük, onun üzerine bir daha yapılamadı” ama kardeşim “eh be”. Her eski şarkının altında olur mu yorumlar?

Dislike Atana Hain Diyen Kişi

Örneğin bir videoyu çok seven bu kişi, dislike atan kişiyi bir bulsa o anda boğacak. “Dislike atan gitsin Kore müziği dinlesin, 10 Dislike indirme butonu ile karıştıranlar” gibi iğneleyici, kinayeli ve oldukça eleştirel bu yorumlarla da gene sıklıkla karşılaşmaktayız.

En’ciler Grubu

Bir şarkıyı, filmi, diziyi göklere çıkartıp bir daha indirmeyen bu En’ciler için söz konusu film, müzik veya diziden daha iyisi buralarda paylaşılmadı. Sanırsınız ki sabah akşam aynı müziği dinliyor; aynı film veya diziyi izliyor.

Asın Bayrakları Timi

Bir Türk vatandaşın başarısı, önemli çıkışı ya da gündem olması durumunda “asın bayrakları timi” ortaya çıkıyor ve aşağı tarafı şanlı bayrağımızla dolduruyorlar. Bazen bu tim, kendi aralarında anlaşıyor mu bilemiyorum ama “gavur” kliplerinin altına “Türkleri görelim” gibisinden bir yorum atıp çok like alınca kocaa klibi sanki biz çekmişisiz, sanatçı Türkmüş gibi bir his yaşamamıza sebep olabiliyorlar.

Şarkı Sözünü Bulup Yazanlar Çetesi

İster yabancı ister Türk herhangi bir klibin altında şarkının sözlerini gidip araştırıp bulup yazan emektar ya da like almaya çalışan pragmatist arkadaşları da YouTube’un aşağı dutluklarında göremeyince işimiz rast gitmiyor. Allah razı olsun onlardan. Ne diyelim bazen işe yarayabiliyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.