Eleştiri

Klavye Artistliği

Sosyal medyanın kişilere ve kişilikler kattığı artı değerlerin yanında eksi hanesine yazılan önemli değersizlikler de var. Ciddiyetsizlik, gösteriş ve samimiyet eksikliği bunlardan sadece biri. Öte yandan sosyal medyanın bir diğer önemli sorunu, mecrada klavye artistlerinin giderek çoğalması. Klavye artistliği nedir?

Klavye artistliği, sosyal medya aracılığıyla kendi düşünce ve ideolojisinin dışında kalan insanlara atıp tutan insanların bir davranış biçimidir. Sanal ortamlardan ahkam kesen klavye artistleri, gerçek hayatta bu artistliklerinden eser yoktur.

Nasıl olsa sizin kim olduğunuzu, cüssenizi ve yaşınızı siz belirtmedikçe kimse bilmeyecek. Haliyle istediğiniz kişiye ve kişilere dilediğiniz gibi ahkam kesebilirsiniz. Sizin hesap vermek zorunda olduğunuz kimse yok. Bu sizi biraz daha kolay hakaret etmeye teşvik ediyor.

Hakaret, düello ve gövde gösterisi, klavye artistlerinin en çok başvurduğu yöntemdir. Gerçekte yüreği yaptığı bu işe yetmeyecek olan insanların, sanal ortamda ahkam kesmelerine de klavye artistliği denir. İki yüzlülük de denebilir ayrıca. Zira gerçek hayat ile sanal ortamda alınan tavır, bambaşka kişiliklerdir.

Sosyal medyanın en önemli zararı bu oldu. Ortalıkta gerçekte ahkam kesecek cesareti olmayan insanların sosyal medya aracılığıyla ahkam kesmesi başka bir araçla olamazdı.

Klavye artistliği sadece gereksiz ahkam kesmek de değil. Vatan sana canım feda, asarız, bir gece ansızın geliriz gibi sözler de klavye artistliğidir bir nevi. Zira o sözlerin hakkını gerçekte kaldıramayacak insanlar, o sözleri sakız gibi ağızlarında dolaştırıyor. Sahi vatan için canını feda edebilir mi o insanlar?

Hayır. Hepsi klavyede tuşların bastığı kadar bir cesaretin bir anlama dönüşmesinden ibaret. Aslına bakarsanız o sözleri gerçek hayatta bir araya getiremeyecek kadar aciz insanlar klavyenin gücüne güvenmektedir.

Allah bizi klavye artistlerinden korusun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.