Sedef Hastalığına Güneş İyi Gelir mi?
Sedef hastalığı bağışıklık sorunu ile ilgili ortaya çıkan genetik faktörlere bağlı rahatsızlık olarak gün yüzüne çıkmaktadır. Hastalık, hastaların 1/3’ünde çocukluktan itibaren etkisini göstermeye başlar. Aile faktörü aile bireylerinin bağışıklık sistemi bu hastalığın kuşaktan kuşağa aktarılmasında büyük rol sahibidir.
Aile yakınlarından genetik faktörlere yayılması mümkün olsa da herhangi bir bulaşıcı özelliği bulunmamaktadır. Tıbbi ilaçlar ile tedaviye girilen dönemde, kişiler farklı alternatifler de arayabiliyorlar. Özellikle bunlardan bir tanesi olduğu düşünülen güneşin sedef hastalığına karşı iyi gelip gelmediği merak edilmektedir. O yüzden bugünkü yazımızda “Sedef Hastalığına Güneş İyi Gelir mi?” sorusunu yanıtlayarak açıklayacağız.
Sedef hastalığı kronik ve ömür boyu sürme ihtimali olan bir rahatsızlıktır. Elbette bu noktada doğru uygulamalar ile hastalık büyük bir ölçüde azaltılmaktadır. İlaç krem ya da ışık tedavisi ile etkisini azaltmaya ve yok edilmeye çalışılan sedef hastalığı doğal yollarla da tedavi edilmeye çalışılabiliyor. Bu doğal yollardan birisi de güneş tedavisidir.
Güneş ışınlarının içinde bulundurduğu yakıcı ışık dolayısıyla doğrudan maruz kalınması durumunda ciddi yanıklar oluşturabileceği bilinmektedir. Fakat sedef hastalarına günde yarım saat güneş ışını almaları konusunda uyarılar yapılmaktadır. Yani sorumuza cevap verecek olursak güneş sedef hastalığına iyi gelmektedir.