EğitimTeknoloji

Yazılımcı Olmak İsteyenlere Tavsiyeler – 1

Bilişim sektörü son yirmi yılda neredeyse diğer tüm sektörlerin içinde en gözde sektör haline geldi. Yirmi birinci yüzyılın bir çok endüstriyel beklentisini bilişim sektörünün özellikle yazılım dalı karşıladı. Profesyonel iş hayatının yüksek konumundaki bir çok ileri görüşlü iş geliştirme yöneticileri yazılımla neredeyse çözemeyecekleri bir sorunun olmadığını fark ettiler. Dolayısıyla bu durum da yazılım sektörünü ön plana çıkardı.

Bir çok insanın aklına takılan sorun özellikle bölüm tercih ederken veya sertifika programlarına katılırken yazılımda kendini nasıl bir yol izleyerek geliştirecekleri hakkındadır.

Özellikle bu seriye bu sorulardan en popüler olanıyla başlamak istiyorum.

Bilgisayar Mühendisliği mı? Yazılım mühendisliği mi?

Şimdi her şeyden önce Bilgisayar Mühendisliği Bölümünün üniversitedeki müfredatı burada önem arz ediyor. Ancak Hiç bir üniversitede Yazılım Mühendisliği Bölümüne nazaran Bilgisayar Mühendisliği eğitimi yazılım açısından yoğun değildir. Yazılım Mühendisliği bu işin biraz daha lokalize olmuş kısmıdır. Bilgisayarda bilgisayar ağlarına ve donanımlarına ilişkin diğer dersleri de görürsünüz. Ve genelde bir çok üniversitede bu müfredatın sektörel yoğunluğu Bilgisayar Mühendisliğinde eşit gibidir, yazılımda ise yazılımsal teknolojilerin dersi adı üstünde olacağı şekilde daha fazladır. Ancak bu demek değildir ki Bilgisayar Mühendisliği okuyan bir öğrenci iyi bir yazılımcı olamaz. Bilgisayar Mühendisliğinde yazılımın yanında diğer alanlara da yoğunlaşabilirsiniz. Her iki bölümünde kendine göre avantajları dezavantajları mevcut olmakla beraber bu mesele tamamen öğrencinin kendine ait bir rotası olmasıyla doğrudan ilişkilidir.

Ethem Çalışkan

Yeni şeyler söylemek lazımdı. Mevlana öyle söyledi. Artık söylemek değil yeni şeyler lazım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.