Hukukİnkılap Tarihi

Hangi Kanun Hangi Ülkeden Alındı?

Cumhuriyet döneminde yapılan bazı düzenlemeler ülkenin içinde bulunduğu durumdan kurtulup hızlı bir biçimde kalkınması ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak olarak yapılmıştı. Bu amaçlar doğrultusunda bazı düzenleme, reform ve iyileştirmeler yapılmıştır. Bu düzenleme, reform ve iyileştirmeler çeşitli alanlarda uygulanmıştır. Bunlardan biri de hukuk alanında yapılan çalışmalardır. Bu yazımızda hangi kanunun hangi ülkeden alındığı gibi soruları yanıtlayacağız. Mesela Borçlar Kanunu hangi ülkeden alınmıştır? İcra-İflas Kanunu hangi ülkeden alınmıştır?

Hukuk alanında yapılan çalışmaların asıl amacı hukuk sistemini daha laik, daha modern ve daha eşitlikçi bir düzene kavuşturmaktı.

Öte yandan yapılan düzenlemelerin bir diğer amacı ise hukuk alanındaki çift başlılığı ve çifte standardı, yaşanan ikilik ve ihtilafı ortadan kaldırmaktır.

Kadının sosyal yaşamdaki rol ve statüsünü genişletmek ve adli alanlarda cins veya din ayrımını ortadan kaldırmak da hukuk alanında yaşanan gelişmelerin önemli nedenlerinden biridir.

Hangi Kanun Hangi Ülkeden Alındı?

// Medeni Kanun – 1926 – İsviçre

// Borçlar Kanunu – 1926 – İsviçre

// Ceza Kanunu – 1926 – İtalya

// Ticaret Kanunu – 1926 – Almanya

// Ceza Mahkemeleri Kanunu – 1929 – Almanya

// Deniz Ticaret Kanunu – 1929 – Almanya

// İdare Kanunu – 1929 – Fransa

// İcra ve İflas Kanunu – 1932 – İsviçre

Medeni Kanun Neden İsviçre’den Alındı?

İsviçre’den medeni kanunun alınmasında İsviçre Medeni Kanunu’nun

-) En yeni
-) En modern
-) En sade
-) En uygun
-) En laik
-) En eşitlikçi

gibi özelliklere sahip olması etkili olmuştur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.