Gündelik Hayat

Mağazada Alışveriş Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar

Gerek alışveriş merkezlerinde gerekse cadde mağazalarında alışveriş yapmak, en büyük keyiflerimizden. Peki bu keyfimiz esnasında nelere dikkat ediyoruz? Nelerden kaçınıyoruz? Mağazada alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken önemli hususlar var. Bu hususları sizler için birkaç maddede derledik. İşte mağazada alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar.

Sabah Saatlerinde Gidin

Mağazaya sevkiyatlar genellikle sabah saatlerinde gelir ve gelen bu sevkiyatlar sabahtan reyonlara verilir. Sabah saatlerinde mağazaya giderseniz yeni ürünleri görmüş olur ve aynı zamanda daha hijyenik bir ortamda alışverişinizi yaparsınız çünkü her mağaza akşamdan toparlanır ve sabah saatlerinde mağaza, en temiz haline gelir.

Alacağınız Ürünü İyi Kontrol Edin

Mağazada alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de alınacak olan ürünü iyi kontrol etmek. Bedeni, kesimi, defo olup olmadığı, ışık altındaki rengi gibi konularda yanılabilirsiniz. Tabi, çoğu mağaza değişim ve iade gibi konularda “esnek” olsa da bazı mağazalar değişim ve iadeyi kabul etmiyor. Daha sonra mağdur olmamak adına ürünü iyi kontrol etmek gerekiyor. Özellikle ürünün rengi spot ışıkları altında çok farklı görünebiliyor.

Öndeki Ürünleri Almayın 

Öndeki ürünler genellikle satış danışmanlarının kabin dağıtırken koydukları denenmiş ya da az da olsa deforme olmuş ürünlerdir. Eğer ürünün devamı varsa arka taraflarda olanlarını tercih edin.

Dolu Kabine Girmeyin

Kabin için sıra beklediğinizde kabinlerin boşaltılmasını da bekleyin. Eğer bir görevli yoksa görevlinin gelip kabini boşaltmasını isteyin. Zira dolu kabinde unutulan eşyalardan dolayı zan altında kalabilirsiniz. Ayrıca hijyen açısından da boş kabin çok daha makbul.

Ürünlerin İç Etiketini Kontrol Edin

Mağazalarda genellikle iki etiket olur. Biri ürünün fiyatını gösteren dış etiket; diğeri ise ürünün içeriğinin ne olduğunu, kaç derecede yıkanması gerektiğini yazan iç etikettir. İç etiketi mutlaka kontrol edin. Ürün hangi madenden yapılmış? Kaçta kaçı pamuk? Kaç derecede yıkanması gerekir? Kuru temizleme yapılır mı? gibi ifade ve belirteçlerin olduğu iç etiketi iyice kontrol ettikten sonra ürünü alın.

Kesimini Kontrol Edin

Özellikle son zamanlarda mağazalarda ürünlerin kesimlerinde çok çeşitlilik olmaya başladı. Regular kesimlerden Slim kesimlere; Crop Fitlerden Skinny Fitlere kadar çok geniş bir yelpazede ürün kesim çeşitliliği var. Ürünlerin genellikle dış etiketlerinde hangi kesim gömlek ya da pantolon olduğu belirtilir. Bazı markalar ise kesimleri ürünlerin içine yerleştirirler. Anlayamadığınız kesimi görevliye sorun ve ona göre alın. Örneğin Skinny Fit bir 34 beden pantolon, normalde 34 beden giyen birisine olmayabilir.

Vaktiniz Varsa Ürünü Mutlaka Deneyin

Ben hep Small giyerim deyip ya da ürüne göz ucuyla bakıp bu bana olur diyerek ürünü satın almayın. Zira mağazadan mağazaya ürünlerin kesimleri değişebiliyor. Benetton’un kesimiyle Zara’nın kesimi başka; Koton’un kesimi ile De Facto’nun kesimi başka olabiliyor. Vaktiniz varsa ürünü deneyerek alın.

Değişim Kartı Almayı Unutmayın

Bir arkadaşınıza ya da herhangi birisine hediye alırken değişim kartını almayı unutmayın. Zira hediyeyi alacağınız kişi, değişim kartı koymayı unuttuğunuzda, aldığınız hediyenin rengini beğenmediğinde ya da bedeni uymadığında değişim yapamaz. Fiyat yazmayan değişim kartları ile gönül rahatlığıyla hediyenizi arkadaşınıza verebilirsiniz.

Fişinizi ve Slipinizi Muhafaza Edin

Alışveriş yaptığınıza dair bir belge olan fiş ve slip, daha sonra değişim ve iade gibi konularda işinize yarayabilir. Bazı mağazalar hem fişi hem de slipi istese de çoğu mağazada sadece fiş yeterli olabiliyor. Fişinizi ilk anda yanınızdan ayırmaya çalışın. Fişinizi iyi bir yerde saklayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.