Mısır Ekmeği Gluten İçerir mi?

Sağlık kategorimizde gluten içeren besinler hakkında kullanıcılarımıza net bilgiler vermek amacıyla bir seri oluşturduk. Serimizin bu bölümünde ise mısır unu, ekmeği ve gluten ilişkisinden bahsedeceğiz. Un kelimesi cümlenin içerisinde geçince genellikle bu çölyak hastalarını korkutan birşey haline geliyor. Ancak mısır ekmeğini rahatlıkla tüketebilirsiniz. Mısır ekmeği gluten içermez. Sayfa boyunca gereksiz tariflerle sizi boğmadan net cevabı verdiğimize göre bu konuda dikkat etmeniz gereken birkaç noktadan daha rahatlıkla bahsedebiliriz.

Mısır ekmeği tahıl grubundan farklı bir familyadan olduğundan dolayı saf mısır unu ile yapılmış bir ekmek kesinlikle gluten içermemektedir. Ancak ekmek veya un olarak paketlenmiş ve işlenmiş ürünler alırken yine de son derece dikkatli olmanızda fayda var. Bunun sebebi içerisinde kıvamı artırmak ya da lezzet katmak amacıyla ekstra normal un eklenmiş olabilir. Etikete dikkat etmediğiniz takdirde bir tüketim sonucu sağlığınızı son derece tehlikeye atabilir. Eğer mısır ekmeğini bir fırından hazır olarak alıyorsanız da fırıncıdan bu konuda doğru bilgiyi alabilirsiniz. Doğrudan üretimi kendileri yaptığı için içindeki maddeler hakkında size rahatça bilgi verebilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.