Eleştiri

METÖ: Menzilci Terör Örgütü?

Menzil cemaatinin uzun veya kısa vadede FETÖ kadar tehlikeli bir cemaat/örgüt olamayacağının garantisini kim verebilir? Öyle bir amaç içinde oldukları için değil olmak istemeyecekleri iyi niyetliliğine bir eleştiri bu. Neden FETÖ gibi bir oluşum içinde olmasınlar? 

Cemaat içinde iyi niyetli ve sadece dinini yaşamak isteyen, bu cemaate kalben sevgi besleyen milyonlarca kişi var ama baştakilerin FETÖ gibi bir ihanet içine girmeyecekleri ne malum. 

Vakti zamanında FETÖ’nün tehlikeli bir oluşum olduğunu söyleyen herkes susturuldu, Ergenekon davası ile içeri atıldı, sürgün edildi. Medyanın bu oluşumla ilgili haber yapması yasaklandı. 

Eee. AKP de bu işin kaymağını zamanında iyi yedi. Desteğini aldığı Fethullahçılar sayesinde iktidarını korudu. AKP’nin kapanma davasından partiyi ipten alan kimdi? Medya desteğini esirgemeyen kimlerdi? 

Bakıyoruz durum aynı, aktörler farklı. Zamanın FETÖ’sü şimdinin METÖ’sü. Üstelik menzil cemaatinin üyeleri FETÖ’cülerden sayıca daha fazla. 

Şimdi siz bunlara da polis teşkilatını peşkeş çekerseniz, kurum sınavlarının sorularını verir, kontrolünü bunlara verirseniz ne olur? Güçlenir. Güçlenince ne olur? Yalnız karar alamaz. Yanına birkaç devleti, birkaç şaibeli kurumu alır. FETÖ gibi. 

METÖ’nün 15 Temmuz gibi bir darbe kalkışmasına girmeyeceği ne malum. Devletin kurumlarında bir cemaatin yoğun bir şekilde nüfuz etmesi demek liyakatın da ortadan kalkması demek. Yanlış demek. 

Sağlık Bakanlığı dahil birkaç bakanlıkta şimdiden yuvalanmaya başlayan söz konusu menzil cemaati, önlem alınmazsa ileride devletin başını çok ağrıtacak. Zamanında bunu söyleyenler müneccim değil, az çok öngörü sahibi insanlardır.

Yeni Bir “Ne İstediler de Vermedik” Vakası

Türkiye’de cemaatlerin işleyişi şu şekildedir: Cemaatin başındaki kişi hata yapmaz, hata onun ters düştüğü kişilerdedir. Cemaatin çeşitli nedenlerden dolayı içinde bulunduğu hatalar bir yanlış değil, zamanın ve dış nedenlerin gerçeği görememesindendir. Türkiye’de her cemaat kendisinin doğru yolda olduğunu savunur, ötekilerini ise reddeder. Hal böyle olunca cemaatler arasındaki farklar din ayrımında olduğu gibi çok keskin olabiliyor. 

CNN’de İsmail Saymaz “bir FETÖ giderken diğer bir FETÖ gelmesin” derken aslında buna dikkat çekmek istemişti. Şu yazıyı da okumanızı tavsiye ederim. 

Türkiye’deki Cemaat Yapılanmaları ve Cemaatlerin Aksayan Yönleri

Üstelik aşağıda yer alan Videolarda ise Menzil cemaatinin şirke varan hareketlerini bulacaksınız. 

Aşağdaki videoda da yine menzil cemaatinin dinle alakası olmayan bir ‘kerametini’ göreceksiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.