Teknoloji

Hidrolik Nedir? Kullanım Alanları Nelerdir?

Hidrolik, dış bir etken sayesinde oluşturulabilecek kuvvetin iletilmesiyle görevli olan akışkana denilmektedir. Günümüzde çokça kullanılan yapı, geçmiş zamanlarda kullanılan mekanik ve elektrik işlemlerine göre daha büyük verimler sağlayabilmektedir. Sistemin kullanılmasının ana nedeni ise yüksek güç yoğunluğunu en güvenilir, sağlam ve stabil bir şekilde çalıştırabilmektir.

İnsan gücünün yetersiz kalmaya başlamasıyla birlikte makinalar büyük bir rol üstlenmeye başlamışlardır. Özellikle bu rollerden bir tanesini alan Hidrolik, kullanıldığı sistemler içerisine süreklilik, enerji tasarrufu ve esneklik sağlar. Hidrolik sistemler içerisinde genellikle akışkan olarak su ve yağ kullanılması tercih edilmektedir. Kullanıldığı noktalarda değişiklik gösterilen bu akışkanlar, düzenli bir şekilde kontrol edilerek gerektiğinde takviye edilmeli, gerektiğinde de rutin bir şekilde değişimi yapılmalıdır.  

Hidrolik malzemelerin en çok kullanıldığı alanlar arasında tarım – iş makinaları, kaldırma mekanizmaları, denizcilik ve havacılık gelmektedir. Az malzeme ve büyük güç prensiplerinin rol aldığı hidrolik, kısaca presleme ve güce ihtiyaç duyulan her sektörde sıklıkla kullanılır. Hidroliğin bu alanlarda kullanılmasında kurulum ve bakımının kolay olması gelir. Özellikle eski zamanlardaki taşınması zor olan bakım konusunda büyük bir uğraş gerektiren hidrolik, bugünkü teknolojiler ile birlikte oldukça kolay bir hal almıştır.

Pnömatik Sistem Nedir?

Hidroliğin yanı sıra makine sistemlerinde kullanılan en önemli yapılardan bir tanesi de Pnömatik sistemdir. Pnömatik sistem, havayı basınçlı bir şekilde kullanarak belirli bir mekanik harekete çevirmektedir. Şayet kullanılmaya başlandığı andan itibaren basınçlı hava depolarının periyodik kontrolünü sağlar, aşırı yükleme yapıldığı zaman zararsız kalır ve diğer yapılara göre ekonomik düzen sağlayabilmektedir.

Pnömatik sistemde kullanılacak olan hava basıncı, kompresörler ile birlikte hava tankları içerisine doldurmaktadır. Bu yüksek teknoloji ürünü şu anda büyük bir oranla tercih edilerek verimlilik oranı yüzde yüz şeklinde artırılabilmektedir. Günümüzde çok tercih edilen Pnömatik malzemeler ise şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Pnömataik Hortum
  • Pnömatik Valf
  • Pnömatik Silindir
  • Pnömatik Motor
  • Rekor
  • Hava Hazırlayıcıları
  • Şartlandırıcılar
  • Boru ve Miller

Pnömatik malzeme sistemleri farklı sektör ve alanlarda her gün kullanılarak tercih ediliyor. Devamlı olarak yenilenmesi ve geliştirilmesi gerekilen bu yapılar, özenle hazırlanarak incelenir. Özellikle bütün bu bahsettiğimiz Pnömatik malzemeler GDC Hidrolik firması tarafından uygun fiyat ve ihtiyaçlarınıza özel olarak hazırlanarak teslim edilmektedir. İhtiyacınız olduğu taktirde kendileriyle iletişime geçerek kaliteli bir hizmetten faydalanabilir, malzemelere anında ulaşabilirsiniz!

Sızdırmazlık Malzemeleri

Sızdırmazlık malzemeleri, hareketsiz veya hareketli olan bütün makine parçaları içerisinde her türlü maddenin sızmasını önler. Sızdırmazlık malzemeleri arasında bulunan: halka, keçeler, contalar ve oring tamamen ihtiyaca uygun bir şekilde üretilerek kullanılmalıdır. Özellikle son zamanlarda yaşanan makinaların yağ kaçırma gibi problemleri beklenmeyen neticeler verebilmektedir. Bu nedenle kendinizi ve makinalarınızı güvence altına almak istiyorsanız GDC Hidrolik tarafından üretilen kaliteli ve güvenilir Sızdırmazlık malzemelerinden kullanabilirsiniz.

GDC Hidrolik, sızdırmazlık konusu hakkında yaptığı detaylı çalışmalar ve ürünleri ile birlikte alanında öncül bir hizmet vermektedir. Kendilerine ulaşarak sağladıkları kaliteli ve sağlam malzemelerden faydalanabilir, sistemlerinizi yüksek teknolojiye uygun hale getirebilirsiniz!

Sızdırmazlık elemanları kullanılmaya başlandığı andan itibaren olduğu sistem içerisine büyük faydalar sağlamaya başlamaktadır. Özellikle bu faydaların en başında gelen enerji tasarrufu, sızıntıların yaptığı büyük enerji tüketimini tasarrufa çevirerek destek sağlar. Bunun yanında iş güvenliği tarafında olan desteği, yapıların oluşabilecek bütün risklere karşı önlemler alarak güvenli olmasını sağlar. Özellikle çağımızda fazla dikkat edilmeyen bu konu cihazların çalışma prensiplerini her türlü bozabileceği için önlem alınmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.