Sağlık

Sürmenaj Nedir? Belirtisi ve Tedavisi Nedir?

Sürmenaj nedir, belirtileri nelerdir, tedavi yolu var mıdır, daha çok kimlerde görülür? Daha önceki yazılarımızda çeşitli hastalıklardan söz etmiştik. Bu yazımızda ise kısaca “sürmenaj”dan söz edeceğiz.

Sürmenaj Nedir?

Beynin gereğinden fazla yorulması neticesinde işlevini kaybetmesi ile 20 ile 40 yaşları arasında özellikle erkek bireylerde sık görülen bir tür zihin yorgunluğu veya sinir zayıflamasına ”sürmenaj” denmektedir.

Konuşmak veya kitap okumak gibi oldukça basit işlevleri dahi yerine getirmekte güçlük çeken bireyler, aynı zamanda ruhsal ve bedensel yorgunluk, bıkkınlık, isteksizlik, dikkati toparlayamama ve sağlıklı düşünememe hali gibi problemler ortaya çıkmaktadır.

Örneğin dersleri yoğun geçen öğrencilerde ya da çok fazla zihni yoran işlerde çalışan bireylerde bu hastalık ve hastalığın belirtisi şikayetler sıklıkla görülmektedir.

Sürmenaj Belirtileri

  • Vücudun bazı bölgelerinde oluşan rahatsızlıklar
  • Odaklanma problemi
  • Ruhsal ve bedensel yorgunluk
  • Uykusuzluk
  • Baş ağrısı
  • Dalgınlık
  • Karamsarlık
  • Kısmi hafıza kaybı

SÜRMENAJ NEDENLERİ

Sürmenajın nedenlerini şimdiye kadar net bir biçimde ortaya koyan herhangi bir bilimsel açıklama ve veri olmamasına karşın, bu hastalık için uzmanların ortak karar kıldığı bir nokta bulunmaktadır. Bu ortak kanıya göre sürmenaj, beyindeki sinir hücrelerinin biyokimyasal maddelerden yoksun kalması sonucu ortaya çıkmaktadır.

SÜRMENAJIN TEDAVİSİ VAR MIDIR?

Yukarıda da söz ettiğimiz gibi sürmenajın belirli bir tanımı, nedeni ve belirtisi olmadığı gibi belirli bir tedavisi ve ilacı da bulunmaktadır. Ancak sürmenaj olduğundan şüphelenen kişilerin, zihinlerini meşgul eden unsurları, bunları söylemesi elbette ki kolay olacaktır, hayatından bir süreliğine çıkarması gerekiyor. Her şeyin üst üste geldiğini düşünüyorsanız bu yazımızı okumanızı öneririz.

Sigaradan, sağlıksız beslenmeden ve diğer zararlı alışkanlıklardan daha fazla bünyeye zarar veren bir şey varsa o da kuşkusuz strestir. Stresle başa çıktığınız ve stresi kafanızdan atabildiğiniz sürece sağlıklı kalabilirsiniz. Düzenli spor yapan ancak stresli biriyseniz yaptığınız spor sizi bedenen sağlıklı ancak ruhen sağlıksız kılacaktır.

Bu konuda bir ‘hobi’ edinmek faydalı olacaktır. Kendinize vakit ayırmayı ihmal etmeyin. İnsanın yalnız kalmaya ihtiyacı olduğu kadar konuşmaya, eğlenmeye ihtiyacı olduğu kadar kafa dağıtmaya da ihtiyacı vardır. Duyguları eşit yaşamakta her zaman fayda vardır. Sürekli mutsuzsanız, eğlenceli müzikler dinlemelisiniz veya artık sabahları erken uyanmaya, sabah kahvaltılarını ihmal etmemeye başlamalısınız.

Kısaca stresi bir şeye boşaltacağınız bir kabınız olmalı; ya da biz buna ‘kaçış rampası’ diyelim. Frenler patladığında kendimizi acilen bu yola atmalıyız. Fren de kontrol de bizde olsa da zaman zaman yüklerden dolayı ne frenler ne de kontrol bizde olmayabilir.

Sürmenaj ile İlgili Aramalar

Google’da sürmenaj ile ilgili arama yapan kullanıcılar aynı zamanda şunları da aradı; sürmenaj nedir biyoloji sürmenaj cümle içinde sürmenaj olmak ekşi sürmenaj nedir belirtileri sürmenaj anlami sürmenaj için hangi doktora gidilir sürmenaj tedavisi için şifalı bitkiler sürmenaj nedir fransizca

Cümle İçi Kullanımı

“Sen çalışmaktan sürmenaj olmuşsun.”

Beyaz Mutluluk, Rainer Maria Rilke

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.